Magyar
English

Cégünkről Megoldások Referenciák Elérhetőség Impresszum
Koncepció
Víziónk
Történetünk
Szabadalom
 
Alphakat

Az Alphakat a pirolízis, égetés, gázosítás és biológiai tisztítás jól ismert eljárásainak alternatíváját kínálja a természetes kőolajképződés folyamatának lemásolásával. Egy katalitikus folyamatról van szó, melyet Földünk az életellenes, CO2-vel teli atmoszférából a mai, életre alkalmas, oxigéndús környezethez vezető út során alkalmazott. A CO2 mennyisége az utóbbi 1 milliárd év alatt 200.000 ppm-ről 250 ppm-re csökkent a Földön. Manapság ez az érték megint oly mértékben növekszik, ami veszélyezteti környezetünket. Ha a hulladékeltávolítással kapcsolatosan Földünket tekintjük példaképnek, ennek nem muszáj így lennie.

Active Image"Földünk fűtőanyagai" -
a nagyításhoz kattintson ide! (PDF)

A CO2-csökkenés aktuális számadatai
kattintson ide (PDF)!

 

 

A folyamattechnika modern elemeinek, a molekuláris finomságú kristályos katalizátorok olajos szuszpenziójának és a reaktorként használt nagyteljesítményű turbinák alkalmazásával a hulladékok középpárlattá (dízellé) való átalakítása 300.000.000 évről 3 percre rövidíthető le. Ez a turbinában, egy lépcsőben történik, a katalitikus folyamatot követő párologtatás és kicsapódás során, a katalitikus folyamatot követően. A turbina felelős a megfelelően adagolt, vákuumban lévő nyersanyag továbbításáért és a nyomási oldalon az anyag párologtatásáért is.

Active Image

Az Alphakat GmbH a környezetvédelemhez köthető katalitikus folyamatok kifejlesztésével, valamint a hozzáférhető hulladékanyagokra épülő, decentralizált energiaellátás biztosításával foglalkozik. Mindezeket az energia területén végzett átfogó kutatási munkáink segítik. Az ennek során elért sikereket, eredményeket az alkalmazástechnika tette tökéletessé, így végeredményben egy hosszútávon is kevés vagy akár semennyi támogatást nem igénylő alkalmazás válik lehetővé. Ez érinti a mezőgazdasági, ipari és háztartási hulladékok eltávolítását (KDV, katalitikus nyomásmentes depolimerizáció), az energiahordozók környezetbarát alkalmazását (ICR, integrált égőreaktor), valamint a hőcsöves izoterm szintézis megvalósításával a reaktorokban lezajló katalitikus folyamatok gazdaságos vezérlését.

Mindezek által a középpárlatok előállítására nagyszabású források állnak rendelkezésünkre. Ezek az üzemanyagok a kombinált ciklusú erőművekben magas hatásfokú (akár 60%-os) elektromosenergia-termelést tesznek lehetővé, és megelőzik a dioxinok, furánok, PCB-k (poliklorinált bifenilek), kén és az el nem égett szénhidrogének miatti környezetkárosítást. Nyersanyagként alkalmazható a háztartási és ipari hulladék, az élelmiszerelőállítás és a kapcsolódó maradékanyagok problémát jelentő hulladékanyagai, a mezőgazdasági és finomítói maradványok, az alacsony minőségű barnaszén és lignit - azaz valamennyi szerves anyag, ami eddig a szemétlerakóban kötött ki.