magyar
English

Cégünkről Megoldások Referenciák Elérhetőség Impresszum
Eljárás
Reakciós folyamat
Alkalmazás
Hatékonyság
Előnyök
Biztonság
 
Alkalmazási területek

A szabványos KDV 500-típusú üzemet (mely katalitikus nyomásmentes depolimerizációval 500 l dízelt tud előállítani óránként) a legkülönfélébb biológiai és ásványi anyagok alkalmazására optimalizáltuk. Az alábbi szilárd és folyékony halmazállapotú hulladékfajták és maradékanyagok mindegyike hatékonyan, decentralizáltan, szilárd ill. folyékony állapotban feldolgozható:

  • mindenféle műanyag, a PVC-t is beleértve
  • gumi, járművek abroncsai
  • mindenféle hulladékolaj (trafóolaj és hidraulikaolaj is), viasz és zsír
  • mezőgazdasági hulladék, állati hulladék, romlott étel
  • kórházi hulladékok (sterilizált, dehidrált, szárított)
  • finomítók maradványai, bitumen, kátrány stb.

Fontos megemlítenünk, hogy a nyersanyagban található mérgező anyagokat (klór, fémek stb.) a katalizátor biztonságosan megköti és semlegesíti, így azok véglegesen tárolhatók. A katalizátort mész vagy szóda hozzáadásával regenerálódik. Az alacsony feldolgozási hőmérséklet miatt a sóképződés elsőbbséget élvez, a klór és fluor só formájában leválasztásra kerül, a reakciós folyamatban már nem vesznek részt. A más folyamatokból ismert dioxinok és furánok egyáltalán nem alakulnak ki, így semmilyen veszélyt nem jelentenek környezetünkre.

A hulladékgazdálkodás újrahasznosítható anyagai mellett a biológiailag megújuló nyersanyagok (pl. fa, repce, egyéb növények) ugyanúgy feldolgozhatók.

Az üzem kis mérete miatt az értékes anyagok decentralizáltan is feldolgozhatók, ami egy ésszerű megoldás, mivel a költséges és környezetszennyező szállítás elkerülhető.