magyar
English

Cégünkről Megoldások Referenciák Elérhetőség Impresszum
Eljárás
Reakciós folyamat
Alkalmazás
Hatékonyság
Előnyök
Biztonság
 
Hatékonyság

A katalitikus nyomásmentes depolimerizáció (KDV-technológia) átlagosan 300°C-on zajlik. Az átalakulás során a fűtőérték kb. 1%-át a termék párologtatásához, 2%-át pedig a bemeneti anyagok reakciós hőmérsékletre való felmelegítéséhez használja fel. A tulajdonképpeni reakcióhoz, azaz az anyagok középpárlattá alakulásához, a CO2-extrakcióhoz és a depolimerizációhoz (molekularövidüléshez) szükséges energia és az egyszerű üzemanyagmolekulák képződésének exotermiája majdnem kiegyenlíti egymást.

A különféle bemeneti anyagok természetesen más-más módon kerülnek feldolgozásra, hiszen a fáradt olaj a generátor bemelegedése közben megszárítható, majd nagymértékben előmelegíthető. A bioanyagok esetében ez csak egy előre bekapcsolt egység esetén, műanyagoknál pedig rendkívül korlátozott mértékben lehetséges.

A folyamat legvonzóbb tulajdonságai azonban a végtermék egységes struktúrája, valamint a koksz- és metánképződés teljes elkerülése. A berendezés így folyamatosan tiszta marad és a lehető legnagyobb kihasználtságot garantálja. Még ennél is fontosabb, hogy dioxinok és furánok ugyancsak nem keletkeznek, ami a hozzáadott szóda vagy mész által folyamatosan regenerálódó ioncserélő katalizátornak köszönhető. A folyamat a hamueltávolítás során (1-2%) folyamatosan tisztul, így a katalizátor-körfolyamat csupán kevés friss katalizátor hozzáadását igényli.

A teljes folyamat oly mértékben hatékony, hogy még Földünk is ezt választotta. A hulladékeltávolítási technológia a látható jövőn belül ugyancsak át fog térni erre a folyamatra. A természet évmilliárdokon keresztül próbálkozott, mire megtalálta a legjobb megoldást, az ember nem fecsérelheti az idejét arra, hogy elzárkózzon előle.